Избор на червило при гримиране

Избор на червило при гримиране

Ето защо добре гримираните устни могат да бъдат само във ваша полза.

Цветът на червилото ви може да подчертае личността ви или да ви придаде друг, различен вид. То позволява да експериментирате както искате – да смесвате цветове, да променяте формата на устните…
Съществува широка гама от цветове, между които да откриете подходящият за вас нюанс.

Блестящите правят устните примамливи и плътни, но текстурите им не са от най-дълготрайните.
Прозрачните глосове подчертават устата и придават естествен и дискретен вид на грима.
Матовите издържат по-дълго и носят изтънченост и елегантност.
Перлените карат усмивката ни да заблести още по-съблазнително.

Идеалният цвят на червило за вас е този, който стои на лицето ви, когато сте без никакъв друг грим. По принцип най-добре пасват естествените тонове, близки до цвета на устните – кафяво-розово, телесен цвят, бежово, светлорозово.
Балансът между разкрасяването на очите и устните е ключов за добрия грим. Те не трябва да се борят за внимание.
Тежкият грим на очите изисква почти натурални устни и обратното – силно начервените устни вървят със съвсем лек грим на очите.

 

Текстурата на червилото. Важно е червилото да не изсушава.
Ако 2 часа след нанасянето му усещате устните си сухи, трябва да го смените. За да предотвратите сухотата, преди да сложите червило, хидратирайте нежната кожа на устните си с малко балсам.

Гланцовете придават на устните сочен и младежки вид. Единственият им недостатък е, че могат да са много лепкави и да се разтекат. За да фиксирате гланца, сложете малко пудра върху устните за основа.

Техниката на нанасяне

Много жени се питат дали е добре да се червят с помощта на четка. Истината е, че тя е необходима само ако използвате по-капризни цветове като лилаво или тъмночервено – цветове, които силно контрастират с естествения цвят на устните ви. Когато нанасяте червилото с нея, следвайте контура на устните.
Моливът за устни трябва да е същият цвят или с един тон по-тъмен от цвета на червилото. След като сложите червило, стиснете с устни една салфетка, за да отстраните излишното. Така ще избегнете размазването или оставането му по зъбите.
Преди да пристъпите към гримирането, е необходимо да се уверите, че кожата на устните ви е мека и нежна. За целта е добре да я ексфолирате, за да премахнете мъртвите клетки. След това нанасяте подхранваща и овлажняваща кожата грижа.
Пристъпване към полагането на молива за устни. Той трябва да е най-много с тон по-тъмен от червилото. Подчертавате контура им, като започвате от V-частта на горната устна и постепенно изтегляте към външните краища. За долната също нанасяте от средата към ъглите.
Приключвате с нанасянето на червило (по възможност с четчица). Започвате от средата на устните към края им, както при молива. С хартиена кърпичка леко попивате излишъка.
Искате ли устните ви да изглеждат по-свежи и обемни, можете да нанесете малко глос в центъра им и върху червилото.

Съвети:

1. Тъмните червила правят устните ви по-малки, отколкото са. Ако искате да ги уголемите, използвайте розови червила или светлобежови, с перлен отблясък.

2. Ако устните ви са прекалено големи, можете да намалите обема им, като се спрете на червила в натуралната гама. Използвайте класически червила, защото гланцовете увеличават оптически устните.

3. При повечето жени горната устна е по-тънка от долната. С помощта на молив в цвят, близък до този на устните ви, подчертайте контура на горната, без да се опитвате да го увеличавате. Не нанасяйте молив на долната. След това сложете червилото.

4. а да е по-трайно червилото, можете да „запечатите“ цвета му, като отгоре нанесете молив в същия цвят.

Вашият коментар