Тенденции в обзавеждането на модерната спалня

Тенденции в обзавеждането на модерната спалня

Спалнята е помещението във всеки дом, в което уюта и стила вървят ръка за ръка. За да бъдат сънят и почивката ни пълноценни, то трябва да се погрижим това кътче да бъде обзаведено практично и според последните тенденциите. Не е нужно да разполагате с голям бюджет, за да постигнете хармония и изтънчен вид. Необходимо е само да се запознаем с актуалните трендовете и да ги приложим.

Полезни съвети за модерна спалня

При избора на обзавеждане за спалня задължителното условие, което трябва да спазите е да осигурите комфорт както на тялото си, така и на душата ви. Несъмнено матракът и спалното бельо играят важна роля за пълноценния и спокоен сън, но що се отнася до дизайна на тази стая – мебелите и леглото са тези, към които да се насочите. Изключително изискано решение за мебелите е те да бъдат от масив и да включват функционалности, като например рафтове с вградено осветление, вградени плъзгащи механизми и други подобни екстри.

Високите табли стигащи почти до тавана и тапицирани с меки тъкани са много актуални. Луксозните материи, меки като кадифе, са подходящ избор за тапициране на таблата на леглото. Цвета е добре да бъде изразителен, топъл и ярък нюанс на лилаво, синьо или зелено. Кожата също е подходящ избор, както и текстил в земни, неутрални нюанси като – кафявото, сивото и дори черният цвят.

Спалнята може да бъде оформена като будоар, като интересното при нея е, че нощните шкафчета и ракли вече не са задължителен аксесоар. Уюта в спалнята ще се усеща по-осезаемо ако добавите и столчета на крака, кресло за четене, геометрични рафтове за книги и изискана тоалетка. Проявете фантазия и превърнете тази стая в уютен кът, за да избягате от ежедневието. Ако все пак ви изглежда по-практично към леглото да има и нощни шкафчета, добавете изключително модерната практика – реставрирайте стари масички, шкафчета или ги направете сами. Разчупете дизайна и заложете на нестандартните решения.

Спалното бельо е винаги модерно и често се използва като достъпна промяна в спалнята. Актуалното при него е ленената тъкан, която се предлага в различни цветове и десени. Тя е изключително лек материал, позволяващ на тялото да диша. Опитайте се да комбинирате няколко тъкани в различен дизайн, това ще придаде лекота и безгрижие. Мекото кадифе, кожите и трикотажните цветни одеяла придават допълнително усещане за романтика.

Матракът е много важен елемент от спалното помещение. От него зависи изцяло пълноценния ви, спокоен сън и е добре да не правите компромиси при избора му. Препоръчваната и предпочитаната комбинация при матраците е те да бъдат изградени от покет пружини и слой мемори пяна. Така осигурявате на тялото си правилна опора и усещане за мекота и удобство. Ако все пак предпочитате непружинни матраци, то всеки производител предлага и модели, чийто ядра са съставени от различни по еластичност пяни. С помощта на нашите консултанти, от Mattro.net, вие ще откриете точния матрак, който ще направи нощите ви по спокойни и изпълнени с удобство и комфорт.

Освен масивните и забележими елементи, във всяка една спалня, е добре да обърнете специално внимание и на дребните детайли. Не пренебрегвайте цвета на стените, тапетите и пердетата. С флорални мотиви и етно мотиви може да постигнете много добър резултат. Живите растения, керамични съдове, любимите книги и ароматни свещи са перфектния завършек! Не забравяйте и осветлението, заложете на комбинацията от няколко тела, вместо едно централно. Висящи плафони и насочени стенни прожектори са тотален хит в момента! Която и комбинация да предпочетете, нека тя да бъде съвкупност от модерния свят и вашето виждане и усещане за уют!

Вашият коментар