Видове училищни мебели и училищно обзавеждане

Видове училищни мебели и училищно обзавеждане

Училището не е само бюра и столове, разположени пред дъската. То е много по-сложна система, където има много видове мебели за различни цели. В зависимост от местоположението в даден офис се избират различни видове мебели.

Мебелите за начално училище трябва да представляват интерес за децата. В по-млада възраст те формират навици, които остават за цял живот. За по-нататъшно привикване на децата да поддържат реда на работното си място е необходимо този процес да бъде очарователен. За тези цели може да оборудвате бюра със специални държачи за писалки, гумички, моливи. Често помещенията за децата са оборудвани с рафтове за тетрадки, учебници и канцеларски материали.

Всички продукти трябва да притежават сертификати за качество, които позволяват използването на мебели в училищата. Повече за това, на адрес: https://mega-m.org/.

Критерии за подбор училищни мебели:

Класните стаи са обзаведени в съответствие с възрастта на учениците, техния ръст и предназначението на помещението. Изборът на елементи от училищната среда трябва да се основава на няколко параметъра, които гарантират правилното прилягане на детето:

Краката трябва да са твърдо поставени на пода, коленете не се издигат прекалено високо и краката не висят;

Колената не трябва да лежат върху масата;

Между ръба на стола и гърба на ученика трябва да има свободно място;

Задната част на стола трябва да подкрепя долната част на гърба и плешките на ученика;

Ученическото бюро трябва да е с такава височина, че ученикът да може да поставя лактите върху масата, в спокойно състояние и на една и съща височина. Измерването височината на бюрото се извършва с изправени рамене.

В интернет можете да намерите голям брой изображения на училищни мебели, които показват правилното прилягане на ученика. В Мега-М може да поръчате точното училищно обзавеждане и оборудване.

В допълнение към ергономичните качества, училищните мебели трябва да бъдат екологични, огнеупорни и красиви.

Вашият коментар